Για το γκρέμισμα του τοίχου που βρίσκεται στην Καραολή και Δημητρίου, απέναντι από το Δημοτική Πινακοθήκη στο οικόπεδο του ΙΚΑ, ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά σε πρόσφατη συνεδρίαση του ο Δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος.
«Θα μπορούσε να έχει τίτλο «επιτέλους τέλος» αυτό το θέμα. «Το τείχος του αίσχους» όπως το έχω χαρακτηρίσει, ο τοίχος που βρίσκεται στην Καραολή και Δημητρίου, απέναντι από τη Δημοτική Πινακοθήκη, στο οικόπεδο του ΙΚΑ, από το Σάββατο δεν υπάρχει» ανέφερε συγκεκριμένα και ευχαρίστησε το διοικητή του ΙΚΑ κ. Σπυρόπουλο, τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού κ. Αρβανιτόπουλο και την Γ. Γραμματέα Πολιτισμού κα Μενδώνη.
Πρόσθεσε δε ότι μετά την κατεδάφιση του τοίχου, ο χώρος θα καθαριστεί, θα μπουν κιγκλιδώματα, θα γίνουν οι επεμβάσεις που χρειάζονται για να προστατευθεί ο αρχαιολογικός θησαυρός που υπάρχει εκεί και θα δοθεί για κοινωνική χρήση.
Παράλληλα όπως είπε, θα υπογραφεί μνημόνιο μεταξύ Δήμου – ΙΚΑ – Υπουργείου Πολιτισμού, ενώ μακροχρόνια είναι πιθανό να κατασκευασθεί εκεί ένα υπόγειο παρκινγκ, που θα καλύπτει τις ανάγκες της πόλης, ενώ παράλληλα θα αναδειχθεί ο αρχαιολογικός θησαυρός και θα καλυφθεί όλη η επιφάνεια με πράσινο.





