Προκηρύχθηκε η θέση ειδικού παθολόγου στο Γενικό Νοσοκομείο Θήβας , μετά την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή , ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ , Γιώργος Μουλκιώτης.
Ο κ. Μουλκιώτης , στη σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής , επισήμανε την αδιέξοδη κατάσταση που επικρατεί στο παθολογικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Θήβας και κατήγγειλε το Υπουργείο Υγείας αντιμετωπίζει με ημίμετρα τις δυσλειτουργίες του Παθολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου.
Στην τοποθέτηση του , επεσήμανε ότι η εν λόγω νοσοκομειακή μονάδα, υπό τις παρούσες συνθήκες λειτουργεί στα όρια της, εξαντλώντας τις δυνατότητες και την αντοχή του ιατρικού προσωπικού, αντιμετωπίζοντας σε κάθε περίπτωση ουσιαστικό πρόβλημα, για όσο διάστημα δεν δίνονται οριστικές και βιώσιμες λύσεις.
Κατόπιν αυτών, ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό να προβεί άμεσα σε έκτακτες ενέργειες προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι παρουσιασθείσες ελλείψεις, λόγω των υφιστάμενων και ανακυψάντων κενών στην παθολογική κλινική ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του Παθολογικού Τμήματος και να καλυφθούν με ασφάλεια οι υγειονομικές ανάγκες της περιοχής.
Επίσης, να προκηρυχθεί άμεσα η υποσχεθείσα θέσης ειδικού παθολόγου αλλά και να ανακληθεί άμεσα η μετακίνηση του ιατρού που υπηρετεί σε άλλη νοσοκομειακή μονάδα, ώστε να επανέλθει στην μόνιμη θέση του ή να αποδεσμευθεί οριστικά από την Αποκεντρωμένη Οργανική Μονάδα Θήβας του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς – Γενικού Νοσοκομείου Θήβας και στη συνέχεια να προκηρυχθεί και αυτή η θέση.
Ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, διαβεβαίωσε ότι βγήκε «στον αέρα» η προκήρυξη της υποσχεθείσας θέσης ειδικού παθολόγου, χωρίς ωστόσο να δώσει σαφείς απαντήσεις για την επίλυση των σοβαρών δυσλειτουργιών της Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Θήβας, αρκεσθείς σε διαβεβαιώσεις επίλυσης των πρόσκαιρων κενών ιατρικού προσωπικού και μελλοντικής κάλυψης των κενών.