Θύματα άγριου ξυλοδαρμού έπεσαν έξι υπάλληλοι του Δήμου Καλλιθέας από ρομά και άλλους αλλοδαπούς που λεηλατούν τους «μπλε» κάδους .Ένας εκ των εργαζομένων έχει κτυπηθεί στο κεφάλι.
Το πρωτοφανές αυτό περιστατικό συνέβη , την Παρασκευή το πρωί , έξω από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο , όπου ο δήμος Καλλιθέας σε αγαστή συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών , έχει εγκαταστήσει δωρεάν ολόκληρο σύστημα της λεγόμενης « Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης» .
Στη συγκεκριμένη «Μονάδα» καταφθάνουν καθημερινά σχεδόν απ΄όλο το Λεκανοπέδιο , δεκάδες « επαγγελματίες» του είδους , με φορτηγά , τρίκυκλα και καρότσια γεμάτα υλικό ( πλαστικά μπουκάλια , κουτιά αναψυκτικών κ.α ) από τη λεηλασία των μπλε κάδων.Και για τα οποία πληρώνονται επί τόπου.
Αποτέλεσμα αυτού είναι η περιοχή , κεντρικότατο σημείο της Καλλιθέας , να μετατρέπεται σε αχούρι και να ” ζέχνει”.
Όταν λοιπόν εστάλη συνεργείο καθαριότητας του δήμου για να καθαρίσει και να πλύνει με μάνικες το σημείο , όσοι ήταν εκεί όχι μόνο αρνήθηκαν να απομακρυνθούν αλλά και επιτέθηκαν στους δημοτικούς υπαλλήλους που τους το ζήτησαν !Παρών μάλιστα ήταν και αντιδήμαρχος.
Εντύπωση προκαλεί η σιωπή μέχρι τώρα για το πρωτοφανές αυτό περιστατικό τόσο της Δημοτικής Αρχής Κάρναβου όσο και του Σωματείου των Εργαζομένων. Ουδείς γνωρίζει τι έπραξαν ( πχ κατέθεσαν μηνύσεις κ.α) . Και δεν θα είχε γίνει τίποτε γνωστό , αν δεν το δημοσιοποιούσε μ΄ ανακοίνωση της , η παράταξη « Προοπτική Ζωής» του πρώην δημάρχου , Κώστα Ασκούνη,
Η ανακοίνωση
Αναφέρει συγκεκριμένα στη σχετική της ανακοίνωση , η παράταξη του κ. Ασκούνη , η οποία εξαρχής έχει εναντιωθεί και κινητοποιηθεί ενάντια στην εγκατάσταση αυτή :
« Από την πρώτη στιγμή εκφράσαμε την πλήρη διαφωνία μας με την ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ εγκατάσταση Βιομηχανικής Μονάδας Ανακύκλωσης μπροστά από το Χαροκόπειο.
Η ευθύνη της Δημοτικής Αρχής για τη μετατροπή κοινόχρηστων – ελεύθερων χώρων σε βιομηχανικούς χώρους προς χάριν μιας ιδιωτικής εταιρείας είναι μεγάλη.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας μιλήσαμε για ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ που άμα «σκάσει» οι συνέπειες θα είναι τραγικές για την υγεία των κατοίκων της περιοχής εν όψει και της έξαρσης του κορονοϊού.
Οι οσμές από τη λειτουργία της έχουν αναστατώσει τους κατοίκους που βλέπουν τη ζωή τους να γίνεται καθημερινά ανυπόφορη.
Έχουμε τονίσει επανειλημμένως ότι η κατάσταση βρίσκεται εκτός ελέγχου και καλέσαμε το Δήμαρχο για την άμεση απομάκρυνσή της πριν να είναι αργά.
Μετά τις καταγγελίες, χθες το πρωί συνεργείο του Δήμου προσπαθούσε να ξεβρωμίσει την περιοχή. Όμως υπήρξαν αντιδράσεις από τους ρακοσυλλέκτες με αποτέλεσμα να προκληθεί συμπλοκή και ΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ και να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο!!!
Οι ξυλοδαρμοί είναι καθημερινό φαινόμενο μεταξύ των ρακοσυλλεκτών που συγκεντρώνονται απ’ όλο το λεκανοπέδιο, αλλά το χθεσινό επεισόδιο ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Έχουν αποθρασυνθεί με την ευθύνη και την ανοχή της Δημοτικής Αρχής.
Επιτέλους, κ. Κάρναβε τι άλλο πρέπει να συμβεί για να κλείσετε τη Μονάδα αυτή; Πρέπει να θρηνήσουμε θύματα;
Όσο ισχυρά συμφέροντα και αν υπάρχουν δεν μπορούν να είναι υπεράνω της Υγείας και της Ζωής των πολιτών και των εργαζομένων.
Η κατάσταση αυτή είναι ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ.
Πρέπει να μπει ένα ΤΕΛΟΣ ΤΩΡΑ».

Προηγούμενο άρθροΘλιβερή « πρωτιά» της Καλλιθέας. Εκεί το πρώτο σχολείο που έκλεισε λόγω κορωνοιού, στη νέα σχολική χρονιά
Επόμενο άρθροΣυνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αγ. Παρασκευής